Monday, November 29, 2010

Visit to the Catholic University of Ruzemberok


Here is a nice article that my great friend Katarina Labudova wrote for the Catholic University of Ruzemberok website about my visit there. I loved the picture - and it's very rare that I take good ones, so I'm posting it. The article is in Slovak, but I think the short transation is: ["The visiting imperialist does not seem very intelligent, but we are impressed by his imposing height. Not since the Habsburgs dropped by looking for a cup of sugar and directions to Bratislava have we been so nervous about a visitor."] However, my brother Eric said that the only line he could pull out was, "Where are the little pastries?"

"Prof. Gary Scudder (Champlain College, Vermont, U.S.A.) prednášal na FF KU
Dňa 23. novembra 2010 sa na pôde Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku uskutočnila prednáška na tému Global Modules. Prednáška profesora Scuddera predstavila inovatívny spôsob výučby, ktorý ekonomickým spôsobom rozvíja spoluprácu a diskusiu medzi študentmi rôznych univerzít zapojených v programe Global Modules. Profesor Scudder bol za svoj inšpiratívny prístup k výučbe a ku študentov odmenený viacerými akademickými cenami. Prednáška vyvolala mnoho podnetných otázok a inšpiratívnych návrhov, ako by si naši študenti predstavovali zapojenie sa do tohto projektu a ktoré témy by v jeho rámci radi riešili.

Prof. Garry Scudder na FF KU prednášal na pozvanie Dr. Janky Kaščákovej, vedúcej Katedry anglického jazyka a literatúry FF KU. Profesor Scudder navštívil FF KU už po druhý raz. V roku 2009 bol jedným z hlavných rečníkov konferencie Ambiguity, ktorú katedra anglického jazyka a literatúry organizovala."

No comments: